Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر فناوری دانشگاه شیراز گفت: بنا بر آخرین آمار تأییدشده از سوی وزارت عتف، کسب عنوان دانشگاه برتر در عقد قرارداد‌های صنعتی یکی از مهمترین دستاورد‌های دانشگاه شیراز بوده است.

سید فخرالدین افضلی، مدیر دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی یا به‌عبارتی فناوری و ارتباط با جامعه و صنعت، درخصوص همکاری‌های مشاوره‌ای و پروژه‌ای با جامعه و صنعت در سطح ملی و بین المللی فعالیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بررسی طرح‌های کاربردی اعضای هیئت علمی و انیستیتو‌های دانشگاه؛ بسترسازی برای تشویق اعضای هیئت علمی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب ازطریق وضع مقررات تشویقی و حمایتی؛ کارآموزی و کاروزی دانشجویان و رصد مهارتی آن‌ها؛ رصد و آماربرداری و تحلیل آمار‌های ارتباط با جامعه و صنعت در شاخص‌های مختلف را از جمله فعالیت‌های دفتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه است.
افضلی مطرح کرد: تلاش درجهت تعاملات بیشتر برون‌سازمانی دانشگاه از طریق بازدیدها، تفاهم‌نامه‌ها و جلسات مشترک؛ شرکت در نمایشگاه‌های مرتبط نظیر نمایشگاه رونق تولید و ارائه توانمندی دانشگاه؛ جذب اعتبارات متنوع برای طرح‌های کاربردی پژوهشی؛ مدیریت امور مربوطه به دوره‌ی پسادکترا با جامعه صنعت؛ امور مربوط به امریه‌های مختلف و کسر از خدمت نظام وظیفه دانشجویان و امور مربوط به مگاپروژه‌های مختلف مثل مگاپروژه‌های نفتی را از دیگر فعالیت‌های دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه است.
مدیر دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز به بیان مهم‌ترین اقدامات و دستاورد‌های صورت‌گرفته در یک سال گذشته از سوی دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی پرداخت و گفت: در سال گذشته، بنابرآخرین آمار قطعی تأییدشده از سوی وزارت عتف، موفقیت‌هایی کم‌نظیری درزمینه‌ی ارتباط با جامعه و صنعت به دست آمده است که از آن جمله، کسب عنوان دانشگاه برتر در عقد قرارداد‌های صنعتی است.
وی افزود: رتبه یک امریه‌ی سربازی (طبق آمار ارائه‌شده مرکز شهید فهمیده)، رتبه سوم طرح‌های جاری کشور، اجرای طرح مشارکتی تشویقی مهجا؛ تشکیل و اداره کمیته علمی ستاد کرونای استان فارس و فراخوان و داوری طرح‌های دریافتی و انجام تعاملات لازمه، طرح بزرگ شرکت در نمایشگاه رونق تولید استان فارس با همراهی طیف وسیعی از دانشمندان دانشگاه، ایجاد ستاد احیای دریاچه‌های فارس و... ازجمله فعالیت‌های این دفتر در سال گذشته بوده است.
افضلی در خاتمه، به بیان برخی از مهم‌ترین چالش‌های پیش رو برای فعالیت‌های پژوهشی و فناوری پرداخت و بیان کرد: وجود تورم بی‌سابقه و افزایش شدید هزینه‌های انجام طرح‌های کاربردی که لازمه مصرف مواد آزمایشگاهی یا خرید تجهیزات هستند، از یک طرف و عدم وجود قوانین حمایتی از اساتید مشترک در طرح‌های جامعه-صنعت از سوی دیگر، موجب دلسردی و کاهش شدید قرارداد‌ها شده و خواهد شد و اگر به این مهم توجه نشود، کاهش درآمد‌های اختصاصی دانشگاه‌ها را در پی خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه شیراز وزارت صنعت وزارت علوم فناوری ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه شیراز قرارداد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۱۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

رتبه‌بندی تایمز به تازگی جدیدترین نسخه رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا در سال ۲۰۲۴ میلادی را منتشر کرد که چینی‌ها برتری بودند و بهترین دانشگاه ایرانی به رتبه ۵۶ بسنده کرد.

به گزارش ایسنا، در دهه‌های گذشته، ظهور و شکوفایی دانشگاه‌های آسیایی در میان دانشگاه‌های جهان قابل توجه بوده است. 

این پیشرفت در تمامی رتبه‌بندی‌های معتبر دانشگاه‌های جهان هم دیده شده است. اخیرا رتبه‌بندی تایمز، جدیدترین نسخه از رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا را منتشر کرده و در آن روش‌های ارزیابی خود را اصلاح کرده است. 

قدرت رو به بهبود تولیدات تحقیقاتی چین و تأثیر آن بر منطقه رمز موفقیت چینی‌ها در برتر بودن در این تحقیقات بوده است. نکته قابل توجه دیگر، رشد نیروگاه‌های منطقه‌ای در زمینه همکاری با صنعت و همچنین اشاره به این موضوع است که بیشتر کشورهای آسیایی در حال بهبود سیستم آموزش عالی خود در این زمینه هستند.

سال گذشته، چین چهار رتبه از ۱۰ رتبه برتر را به خود اختصاص داد. امسال پنج دانشگاه در میان ۱۰ دانشگاه برتر دارد. این پیشرفت چینی‌ها برای هنگ کنگ بد بوده ،چرا که اکنون تنها دو مؤسسه در بین ۱۰ مؤسسه برتر دارد.

بعد از چین و هنگ کنگ، ژاپن هم عملکرد خوبی داشته است. اما در میان کشورهای شرق آسیا، کره جنوبی دچار سقوط شده است. در سال ۲۰۲۳ میلادی دانشگاه ملی سئول که برترین دانشگاه کره جنوبی است، جایگاه ۱۱ را داشت اما امسال به رتبه چهاردهم سقوط کرده است. 

بر این اساس برترین دانشگاه‌های آسیا از نظر مؤسسه رتبه‌بندی تایمز به شرح  ذیل است: 

۱- دانشگاه شینهوا( چین)

۲- دانشگاه پکن( چین)

۳- دانشگاه ملی سنگاپور ( سنگاپور ) 

۴- دانشگاه صنعتی نانیانگ( سنگاپور) 

۵- دانشگاه توکیو ( ژاپن) 

۶- دانشگاه هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ ) 

۷- دانشگاه شانگهای جیائو تونگ ( چین) 

۸- دانشگاه فودان ( چین) 

۹-ژیجیانگ ( چین) 

۱۰- دانشگاه چینی هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ)

اما ۱۰ دانشگاه ایرانی برتر این رتبه‌بندی که رتبه آنها در مقابل نامشان نوشته شده نیز به ترتیب ذیل است:

دانشگاه صنعتی شریف: ۵۶

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: ۶۸

دانشگاه علم و صنعت ایران: ۷۹

دانشگاه تهران:۱۰۰

دانشگاه صنعتی شیراز: ۱۱۸

دانشگاه تبریز:۱۲۱

دانشگاه علوم پزشکی تهران:۱۲۹

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:۱۳۱

دانشگاه صنعتی اصفهان: ۱۳۳

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل: ۱۳۶

بررسی آمار و ارقام این رتبه‌بندی نشان از آن دارد که دانشگاه‌های ایرانی آنطور که باید و شاید جایگاهی در خور نداشته‌اند. چراکه برترین دانشگاه ما در این رتبه‌بندی یعنی دانشگاه صنعتی شریف به رتبه ۵۶ در میان دانشگاه‌های آسیا بسنده کرده است. این در حالی است که توان و دانش دانشجویان و نخبگان ما و همچنین ظرفیت‌های دانشگاه‌های ما چیزی فراتر از این آمار و ارقام است و بی شک با اراده و همت بیشتر از طرف مسئولان  میتوان به این مهم دست پیدا کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول