Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@00:17:15 GMT

حضوردانشگاه های شیراز در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۴۸۳۴

حضوردانشگاه های شیراز در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا

پایگاه رتبه‌بندی تایمز، فهرست دانشگاه‌های برتر قاره آسیا را در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر کرد که در این رتبه‌بندی ۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، سرپرست ISC با اعلام این خبر گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش اخیر رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۰ از جمهوری اسلامی ایران ۴۰ دانشگاه حضور داشتند که از این تعداد ۵ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

محمدجواد دهقانی اظهار داشت: روش‌شناسی این رتبه‌بندی همانند روش‌شناسی رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (۳۰)، استنادات (۳۰)، درآمد صنعتی (۷.۵) و وجهه بین المللی (۷.۵) بهره جسته است. با این حال در رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، پس از محاسبه امتیازات براساس شاخص‌ها نتایج کسب شده را بر اساس دانشگاه‌های موجود در این رتبه بندی باز تنظیم می‌کند.

سرپرست ISC گفت: رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۸۹ دانشگاه را از ۳۰ کشور در بردارد. در این رتبه بندی دانشگاه Tsinghua University و دانشگاه Peking University از کشور چین رتبه‌های اول و دوم را در بین دانشگاه‌های آسیایی به خود اختصاص داده اند و این برای اولین بار است که دو دانشگاه از چین در صدر جدول این رتبه بندی دیده می‌شود. دانشگاه‌های National University of Singapore و University of Hong Kong به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را دارند.

وی افزود: همانند سال‌های گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۰ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه‌بندی دارد (سال گذشته این رکورد ۱۰۳ بوده است) و بهترین دانشگاه آن University of Tokyo با رتبه ۷ است.

به گفته دهقانی، دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی نوشیروانی بابل، علوم پزشکی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی امیرکبیر، دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی مشهد، شهید چمران اهواز، دانشگاه صنعتی اصفهان، بوعلی سینا، علوم پزشکی ایران، گیلان، علوم پزشکی شهید بهشتی،دانشگاه خوارزمی، تهران، سمنان، امام خمینی، شهرکرد، صنعتی شیراز، صنعتی شاهرود، تبریز، زنجان، علوم پزشکی تبریز، شهید مدنی آذربایجان، شهید بهشتی، ارومیه، الزهرا، بیرجند، شاهد، شهید باهنر کرمان، علوم پزشکی شیراز، دانشگاه شیراز، اصفهان، کاشان، مازندران، یزد و کردستان از جمله دانشگاه‌های ایران در پایگاه رتبه‌بندی تایمز هستند.

وی گفت: در رتبه‌بندی آسیایی ۲۰۲۰ تایمز، ۴۰ دانشگاه از ایران حضور دارند که دانشگاه‌های صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رتبه‌های ۴۸، ۷۵ و ۸۳ به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم ایران را از آن خود کرده اند.

دهقانی افزود: با توجه به اینکه در این لیست، ۸ دانشگاه صنعتی در بین دانشگاه‌های ایران حضور دارند و رتبه‌های اول تا سوم ایران نیز متعلق به دانشگاه‌های صنعتی است همچنین با توجه به تعداد اندک دانشگاه‌های صنعتی در مقابل دانشگاه‌های جامع و دانشگاه‌های علوم پزشکی، می‌توان گفت که دانشگاه‌های صنعتی در این رتبه‌بندی عملکرد بهتری داشته‌اند.

مقایسه عملکرد ایران در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰

سرپرست ISC اظهار داشت: تعداد دانشگاه‌های ایران از ۲۹ دانشگاه در رتبه بندی آسیایی ۲۰۱۹ تایمز به ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰ رسیده است (تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی از ۴۱۷ دانشگاه به ۴۸۹ دانشگاه رسیده است). در سال ۲۰۱۹ تعداد ۴ دانشگاه از کشور رتبه زیر ۱۰۰ را در آسیا داشته اند، در حالی که در سال ۲۰۲۰ این تعداد به ۵ دانشگاه رسیده است. با این حال بهترین رتبه ایران در سال ۲۰۱۹، رتبه ۴۳ بوده است اما این رتبه در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۴۸ رسیده است.

وی گفت: در رتبه بندی اخیر ۱۱ دانشگاه حضور دارند که در رتبه بندی سال پیش حضور نداشته اند. این دانشگاه‌ها عبارتند از: دانشگاه یاسوج، دانشگاه بین المللی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه کردستان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه سمنان، دانشگاه شهرکرد، دانشگاه شاهد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز.

دهقانی افزود: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شاهرود توانسته اند نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری در رتبه بندی داشته باشند و رتبه خود را ارتقا دهند.

سرپرست ISC گفت: ایران نیز در سال ۲۰۲۰، ۴۰ دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر آسیایی داشته است که این تعداد ۲۰۱۹، ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۸، ۱۸ دانشگاه و در سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۴ دانشگاه بوده است. با اینکه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است، اما این رشد از لحاظ جایگاه رتبه تنها در تعدادی دانشگاه بوده است.

وی یادآور شد: از جمله رشد ۹ پله‌ای دانشگاه صنعتی شریف (از رتبه ۸۶ در سال ۲۰۱۹ به رتبه ۷۵ در ۲۰۲۰) رشد ۲۰ پله‌ای دانشگاه علم وصنعت (از ۱۰۷ به ۸۷)، رشد ۲۰ پله‌ای علوم پزشکی تهران (۱۲۹ به ۱۰۹)، رشد ۳۶ پله‌ای علوم پزشکی مشهد (۱۵۰ به ۱۱۴)، رشد ۱۰۰ پله‌ای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شهید بهشتی (به رتبه ۱۳۸) و رشد ۷۰ پله‌ای دانشگاه شهید بهشتی (به رتبه ۱۸۰) قابل مشاهده است.

 عملکرد دانشگاه‌های کشورهای اسلامی آسیایی در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۰

دهقانی گفت: از ۲۷ کشور آسیایی اسلامی، دانشگاه‌های ۱۶ کشور در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۰ حضور دارند. ایران همانند سال گذشته با ۴۰ دانشگاه از لحاظ تعداد دانشگاه رتبه نخست را دارد و پس از ایران، کشورهای ترکیه و پاکستان به ترتیب با ۳۴ و ۱۴ دانشگاه رتبه دوم و سوم دارند. عربستان، امارات متحده و مالزی و ایران رتبه‌های اول تا چهارم را دارند.

  انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه رتبه بندی شیراز جمهوری اسلامی ایران رتبه بندی آسیایی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه های آسیایی دانشگاه های صنعتی رتبه بندی دانشگاه رتبه بندی پله ای دانشگاه تعداد دانشگاه دانشگاه صنعتی علوم پزشکی رتبه های اول سال ۲۰۱۹ سال ۲۰۲۰ ۴۰ دانشگاه صنعتی شریف حضور دارند شهید بهشتی برتر آسیا سرپرست ISC

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۴۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است

سخنگوی دولت با بیان اینکه طرح رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم اجرایی شد، گفت: دولت بیشترین مجوز استخدامی را برای آموزش و پرورش صادر کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی بهادری جهرمی امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت‌_ در مراسم تجلیل از مقام معلم در شهرستان گلپایگان، اظهار کرد: الگوی رشد و تعلیم در مملکت ما با کشورهای غربی تفاوت دارد زیرا الگوی غرب را در کودک کشی و حمله وحشیانه به درمانگاه‌ها، مدرسه و دانشگاه و چادرهای کمپ نشین‌ها در رفح و غزه می‌بینیم در حالی که الگوی توسعه و رشد در جمهوری اسلامی در اقتدار دفاعی غرورآفرین سرداران نظام می‌بینیم که از انسانیت دفاع می‌کنند و هر کدام به تنهایی یک معلم اخلاق هستند.

وی افزود: مملکت ما در آینده به سمتی خواهد رفت که معلمان مشخص می‌کنند چون الگوی رشد و توسعه در اقتصاد، فرهنگ، تاریخ، سیاست به دست معلمانی است که به میدان آمدند تا انسان بسازند بنابراین دولت سیزدهم یقین دارد که اولویت با آموزش و پرورش است و در این راستا بیشترین میزان سهمیه به تربیت معلم اختصاص یافته است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه نرخ بی‌سوادی مملکت ما پیش از پیروزی انقلاب نصف میانگین جهانی یعنی حدود ۳۷ درصد بوده است، افزود: اکنون نرخ باسوادی در مملکت ما به ۹۸ درصد رسیده است که از میانگین جهانی بالاتر رفته است بنابراین دشمنان دندان طمع تیز کرده‌اند تا از پتانسیل باسوادی ما برای منافع خود استفاده کنند.

بهادری جهرمی ادامه داد: امید می‌رود همان گونه که با دستان توانمند معلمان نرخ با سوادی در مملکت ما افزایش یافت، مسیر رشد طراحی و برنامه‌ریزی شود
تا در دنیای آینده که دنیای هوش مصنوعی است دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه طرح رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم اجرایی شد، افزود: دولت بیشترین مجوز استخدامی را برای آموزش و پرورش صادر کرده است.

سخنگوی دولت با اشاره به تأسیس دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان گفت: مقرر شده مکانی برای دانشگاه مشخص شود تا برای مهرماه سال جاری دانشگاه راه‌اندازی شود.

رتبه بندی معلمان پس از یک دهه اجرایی شد

محمدرضا ابراهیمی، مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان اظهار کرد: علی رغم موانع اقتصادی رتبه بندی معلمان پس از یک دهه اجرایی شد.

وی از واریز سرانه معلمان خبر داد و گفت: مهمترین مشکل کمبود و چالش نیروی انسانی بود که سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار معلم در کشور جذب شده است.

کد خبر 750178

دیگر خبرها

  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد