Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور حوزه ریاست دانشگاه صنعتی شیراز گفت: قرار است به زودی مرکز کارآفرینی دانشگاه شیراز شروع به کار کند تا به این طریق ارتباط بین دانشگاه و مراکز صنعتی برقرار و دانشجویان زودتر به این مراکز متصل شوند.

سعید بختیاری، مشاور حوزه ریاست دانشگاه صنعتی شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در دانشگاه شیراز 3 رشته در مقطع کارشناسی، دورهای کارورزی دارند که این  3 رشته شامل،  رشته مهندسی صنایع، آی تی و برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام این رشته ها، واحدی به نام کارورزی جا دارد اما در چند سال پیش با دانشگاه فنی و حرفه ای توافق نامه ای امضا کردیم، تا دانشجویان دوره های کارورزی را در این واحدها سپری کنند که هم کارورزی باشد و هم کارآموزی.

 

بختیاری در ادامه افزود: در سال 87 مرکز مشترکی با آموزش فنی و حرفه ای استان به نام  مرکز گسترش مهارت های پیشرفته راه اندازی کردیم. این مرکز هدفش این بود که در طی تحصیل، دانشجو دوره هایی را سپری کند که برای ورود به بازار کار به او کمک کند. این دوره ها رایگان بود و فعالیت این مرکز هنوز هم ادامه دارد.

 

مشاور حوزه ریاست دانشگاه صنعتی شیراز تصریح کرد: هر چند مرکزی هم در دانشگاه به نام بازار کسب و کار نیز دایر بود که مرکز آموزش آزاد است و با جهاد دانشگاهی استان در ارتباط است. این مرکز رایگان نیست و جامعه هدف آن نیز تنها دانشجویان دانشگاه شیراز نیستند و همه اقشار می توانند در این کلاس ها شرکت کنند.

 

وی در خصوص آمار اشتغال دانشجویان در این استان گفت: قبل از عید در بررسی هایی که در رشته فنی و مهندسی دانشگاه صورت گرفت، مشخص شد که بیش از 52 درصد از دانشجویانی  که تا سال 94 فارغ التحصیل شدند، به سرکار رفته اند. 25 درصد هنوز در مقاطع بالاتر، در حال ادامه تحصیل هستند و حدود 25 درصد دیگر نیز جویای کار در استان داریم . البته این وضعیت در علوم پایه به این خوبی نیست و آمار شاغلین زیر 50 درصد است.

 

بختیاری در ادامه تصریح کرد:  چند وقت است دانشگاه برنامه ای در دستور کار خود و قرار است واحد کارآفرینی را راه اندازی کند. این واحد تا به حال فعال نبوده و طی صحبت هایی که انجام شده ،قرار است این واحد مرکز رشد و کارآفرینی دانشجویان باشد.

 

مشاور حوزه ریاست دانشگاه صنعتی شیراز اضافه کرد: واحد کارآفرینی وظیفه اش فراهم آوردن زمینه کسب و کار برای دانشجویان است که به دو طریق می تواند در این مهم تاثیر گذار باشد. اول آنکه در برنامه راهبردی دانشگاه دخالت کند. زیرا در اساس نامه این برنامه به ویژگی دانشجو اشاره شده است که دانشجو باید کارآمد و کارآفرین باشد. در واقع کارآفرین کردن دانشجو، یکی از وظایف این واحد است .در واقع هدف این است که این واحد در آمار و اشتغال رصد کند و ورودی های هر سال و مشاغل مرتبط و ارزشمند را شناسایی و دانشجویان را به این مشاغل وصل کند.

 

وی در تعریف شغل ارزشمند گفت: براساس تعریف، شغل ارزشمندبه شغلی گفته می شود که  دلالی نباشد و شغلی باشد که در جامعه مقبولیت داشته باشد. در این شغل بیمه شاغل رد می شود و می تواند هزینه خانواده اش را فراهم کند. به فرض کسی که مهندسی برق خوانده باید در کاری مشغول شود که متناسب با رشته تحصیلی اش باشد برای این مهم باید  برنامه ریزی آموزشی صورت بگیردبه این طریق که در صورتی که درس ها نظری باشند چند واحد کسب و کار نیز به واحدهای درسی اضافه شود و از همه مهم تر آنکه دفتر کارآفرینی در دانشگاه فعال شود و آمار فارغ التحصیلان را داشته باشد و با ارائه و ارتباط با مراکز صنعتی بتوانند دانشجویان را به این واحدها معرفی کنند.

 

بختیاری به راه دیگری که این مرکز در پیش گرفته است اشاره کرده و ادامه داد:  از راه های دیگری که می تواند به ایجاد اشتغال کمک کند این است که در دانشگاه دانشجویان محصولی را طراحی و با کمک دانشگاه آن را به سرمایه گذار بیرونی عرضه کنند. در واقع دانشگاه باید زمینه ای فراهم کند تا دانشجو بتواند به راحتی وارد بازار کار شود. کاری که در دانشگاه شریف و امیرکبیر نیز انجام می شود و در واقع راهبردی است. در حال حاضر تشکیلات این مرکز آماده شده و تا عملیاتی شدن آن فاصله زیادی ندارد.

 

مشاور حوزه ریاست دانشگاه صنعتی شیراز در خصوص معرفی دانشجویان به مراکز صنعتی گفت: این کار تا به حال به صورت برنامه ریزی شده انجام نشده است، اما جسته و گریخته دانشجویان توانمند به واحدهای صنعتی معرفی شدند و بنا داریم در برنامه های آتی این مساله را نیز در دستور کار دانشگاه قرار دهیم .

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۱۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود

در برنامه بالاتر موضوع تکمیل زیرساخت شهرک‌های صنعتی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. آقای ابراهیمی معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و آقای ولی‌پور مدیرعامل شهرک صنعتی شمس آباد به سوالاتی پاسخ دادند.

ولی پور گفت: زیرساخت در شهرک صنعتی دو بخش است یک مورد زیرساخت‌هایی که متولی ایجاد آن شرکت شهرک‌های صنعتی است و مورد دیگر زیرساخت‌هایی است که توسط وزارتخانه‌های دیگر باید ایجاد شود. در دسته اول بر اساس برنامه ریزی ها، بخشی از زیرساخت‌هایی که تدوین شده اجرایی می‌شود و اگرچه کمبود‌هایی در این بخش وجود دارد، اما نظام‌مند است.

او افزود: عمده چالشی که در شهرک‌های صنعتی دارند در دسته دوم زیرساخت‌ها قرار دارد. به عنوان مثال در شهرک صنعتی شمس آباد، وزارت نیرو ۶۰۰ مگاوات تعهد داده است، اما بر اساس آخرین گزارش ظرفیت ایجاد شده در حدود ۲۵۰ مگاوات است. مشکل قطعی برق مهمترین مشکل شهرک‌های صنعتی است. سال گذشته قطعی برق‌های نظام‌مند که از اواسط خرداد آغاز می‌شود و تا اواخر شهریور ادامه دارد را دو روز در هفته تجربه کردیم.

این صنعتگر ادامه داد: در طی این چهارماه حدودا یک ماه شهرک‌های صنعتی نتوانستند فعالیت داشته باشند و در شهرکی مثل شمس آباد، هزینه پرداختی کارفرما به کارگرانی که به دلیل قطعی برق نتوانستند کار کنند، ۶۰۰ میلیارد تومان بود.

ابراهیمی گفت: قسمتی از تعهداتی که سازمان صنایع کوچک می‌تواند انجام دهد، بر اساس برنامه زمانبندی، نیاز واحد‌های صنعتی را برطرف کردیم. اما آن بخش از کار که به صورت مشترک باید اقداماتی انجام شود، تا میزان مطلوب فاصله داریم. ما ۸۶۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور داریم. نیمی از این مقدار در گروه شهرک‌های تقاضا محور قرار دارند و زیرساخت‌های اولیه ایجاد شده است.

او ادامه داد: با توانیر ۱۲۴ تفاهم نامه در سطح کشور داریم که بر اساس آن ۵ هزار مگاوات به ظرفیت شهرک‌های صنعتی اضافه می‌شود. ۹.۲ هزار میلیارد تومان اعتباری بوده که در سال‌های گذشته برای تکمیل پست‌های برق پیش بینی شده بود؛ اما با توجه به تورم این پروژه‌ها سرمایه بیشتری نیاز دارند که در بودجه وزارتخانه‌ها نمیگنجد و به معنای دیگر بسیاری از خدمات این دستگاه‌ها به دلیل نبود اعتبار به عقب افتاده است.

ولی‌پور گفت: سهم بخش صنعت از مصرف آب کشور ۲ درصد است که لزوم آب شیرین هم نیست، اما سهم بخش کشاورزی ۹۸ درصد است. با ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه که در اختیار شهرک صنعتی شمس آباد قرار گرفته ۴۵ هزار اشتغال ایجاد شده است.

ابراهیمی نیز در این باره گفت: به ازای هر لیتر آبی که در شهرک‌های صنعتی مصرف می‌شود در استان‌های مختلف کشور از ۵۰ تا بیش از ۱۰۰ مورد اشتغال زایی انجام می‌شود. البته صنایع بزرگ نیز با بهره گیری بازچرخانی آب باید نیاز خود را به حداقل برسانند.

او افزود: ۹۲ نقطه در کشور در مجاورت و داخل شهرک‌های صنعتی برای استقرار نیروگاه‌های خورشیدی پیشبینی کردیم. ۱۶ نقطه در هفت استان کشور و یک شهرک تخصصی را در برنامه داریم. برنامه ما این تا پایان سال این ۹۲ نقطه به شرایط واگذاری برسیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • روایتی از دیدار معلمان و دانشجویان فرهنگیان با رهبر انقلاب / مراکز تربیت معلّم را دستِ‌کم نباید گرفت
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حمایت از دانشجویان آمریکا
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد